Tłusty czwartek za pasem, pora więc wybrać najlepszą pączkarnię, w której warszawiacy mogą zaopatrzyć się w ociekające słodyczą dobro narodowe. Dobre pączki to pulchne ciasto, owocowe nadzienie, szklisty lukier lub delikatna chmurka cukru pudru. W samym środku cukierniczej zawieruchy pytamy o najlepsze pączki w Warszawie.
Gdzie odnajdziemy słodką doskonałość w tym roku?
Pulchny klasyk od lat na słodkim tronie
Cukiernie i restauracje co roku prześcigają się w pomysłach na nadzienie, ciasto i polewy, by stworzyć pączki godne najlepszego tłustego czwartku. Pomysły bywają mniej lub bardziej trafione. Bez większych wątpliwości można stwierdzić, że zdecydowana większość Polaków to miłośnicy klasyki. Dobry, uczciwe przygotowany pączek z nadzieniem przywołuje na języku smak dzieciństwa i słodkiej beztroski. Jedyne, co może podzielić nas w tłusty czwartek to wybór między lukrem oraz posypką z cukru pudru. Poza tym jesteśmy zgodni: tradycyjny domowy pączek nie ma sobie równych i w tym dniu warto skusić się choćby na jednego – twierdzą również miłośnicy fitnessu, zdrowego odżywiania i osoby będące na diecie.
Niekwestionowani liderzy karnawału – słodkości u Fukiera
Po najlepsze pączki w stolicy udajemy się do ścisłego centrum Warszawy. U Fukiera to kultowa już restauracja, która przyciąga tłumy przez cały rok, a w karnawale serwuje wyśmienite pączki. Słodkości Magdy Gessler słyną z bezbłędnego smaku i najlepszych składników. Dostępne są bezpośrednio w restauracji, świątecznej budce, cukierni Słodki Słony oraz firmowych delikatesach, z których paczuszkę pączków zamówimy również online! Możemy wybierać spośród kilku rodzajów nadzienia – klasycznej konfitury różanej, wiśniowej lub malinowej. W ofercie sklepu znajdziemy również smakowite i chrupkie, obsypane cukrem pudrem faworki.
Pączki od Magdy Gessler – bezkompromisowa rozkosz podniebienia
Na szczególną uwagę według restauratorki zasługuje pączek malinowy. Tworzony na bazie wysokiej jakości składników – masła i wiejskich jajek, wypełniony pyszną konfiturą. Zwieńczeniem słodkiego dzieła jest domowa skórka pomarańczowa. Przyznajemy, trudno się oprzeć mając wiedzę o uczciwej, tradycyjnej recepturze. W związku z nadchodzącym tłustym czwartkiem proponujemy wypróbować również klasyk w postaci nadzienia różanego czy elegancką wiśnię – nie pożałujecie! Rzemieślnicza produkcja, najlepsze produkty, wiedza i serce pani Magdy to wybuchowa mieszanka, której efektem są wyjątkowe pączki dostępne w naszej stolicy, które rozgrzeją brzuszki najbardziej wybrednych smakoszy. Serdecznie polecamy, zapraszamy do degustacji i składania zamówień!